Friday, January 24, 2014

Manfaat Energizing Soy Protein (ESP)KENAPA PERLU PILIH ESP SHAKLEE?? 

Kerana ESP Shaklee dijamin bersih dan selamat kerana ia non-GMO iaitu diproses dengan air  (buakan dengan bahan kimia) untuk mengekalkan kualiti ESP itu sendiri.  Selain itu, setiap tin 1 kg ESP berasal 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam. Energizing Soy Protein Shaklee ini mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. ESP juga sesuai untuk semua peringkat umur sama ada tua atau muda. 

KELEBIHAN DAN KEBAIKAN SHAKLEE


Kekal Muda

Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi

Kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki 

Genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal
 
Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera
 
Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi
 
Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori
 
Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya


 


 

No comments:

Post a Comment